Mijn top 3 blogs om (nieuwe) klanten binnen te halen

De kerst is net geweest, de jaarwisseling staat om de hoek en wij zijn lekker een paar dagen er tussen uit. Tijd om even terug te kijken naar dit jaar want ik schreef nagenoeg elke week 1 blog voor jullie met tips en trucs maar ik was vooral benieuwd welke het meeste gelezen zijn. En omdat ik net als jullie denk dat dit hele waardevolle tips zijn wil ik ze nog eens met je door nemen :).

Er zijn redenen waarom mensen niets bij je aanschaffen

Het allerlastige van ondernemer zijn is vaak het toch weer vinden van nieuwe klanten. Voor dat mensen klant bij je worden moeten ze je natuurlijk eerst leren kennen, ze moeten je gaan vertrouwen, en natuurlijk weten dat jij hun probleem kunt oplossen en dan gaan ze pas een keer wat bij je aanschaffen. Of dat nou een dienst of product is dat maakt niet uit. Als jij zelf iets gaat kopen ben je dan bewust wat er gebeurt vlak voor je iets koopt? Je brein verzint allerlei bezwaren: is dit wel de goede prijs? Heb ik dit wel nodig? Past deze persoon wel bij mij? Heb ik wel het geld hier voor?

Als je potentiële klant je inmiddels kent, ze vertrouwen je al een beetje – dan is het tijd om de bezwaren te gaan weerleggen. Wat houd JOUW ideale klant tegen om bij jou die afspraak te maken of les te boeken?

In mijn eerdere blog vertel ik er nog iets meer over :).

Video inzetten voor je bedrijf, maar waar over?

Of video absoluut nodig is op dit moment voor je bedrijf? Het is niet persee nodig – maar ik denk dat het wel ontzettend goed is voor elk bedrijf. Door bewegend beeld gaan mensen je namelijk sneller leren kennen en vertrouwen. Hoe spannend het ook is om jezelf te filmen. En je eerste 100 video’s zijn zeker weten lang niet zo goed als video 200. Je moet gewoon ergens beginnen. Ik neem mezelf ook elke week op voor jullie – probeer er niet te lang over na te denken en plan het gauw in. En dan kijk ik mezelf vooral liever niet meer terug :’).

De meeste hippische ondernemers weten niet zo goed waar ze dan precies video’s over moeten opnemen daarom schreef ik in dat specifieke blog ruim 70 specifieke ideeën voor instructeurs, paardenmasseurs / fysiotherapeuten, zadelpasssers, hoefsmeden & gedragstherapeuten. Maar ook nog een aantal algemenere die iedere hippische ondernemer kan toepassen. Van video’s waarin je vertelt waarom je je bedrijf begonnen bent, tot korte video’s waarin je je werk gewoon doet en misschien niet eens praat.

En wat als je op korte termijn klanten nodig hebt?

En ook dit blog is het afgelopen jaar veel gelezen: hoe je zorgt voor klanten op korte termijn. Als je net start ben je druk met alles opzetten, een social media kanaal, een website. En misschien wel een visite kaartje en een flyertje. En dan ga je wachten en STROMEN de klanten binnen. Helaas pindakaas. Zo werkt het helaas niet. Om klanten binnen te halen moet je daar ook actief mee bezig zijn. Het liefst ELKE dag.

En dan bedoel ik niet elke dag gewoon even wat op je Facebook pagina posten. Want stel je Facebook pagina even voor als een vijver, en je volgers zijn de vissen die erin zwemmen. Als jij elke dag alleen diezelfde vissen probeert te vangen in dezelfde vijver dan istie vrij rap leeg. Toch? Je moet op zoek gaan naar nieuwe vissen om in je vijver te laten zwemmen. Je moet actief op zoek naar nieuwe mensen om in je vijver te stoppen.

Daarnaast als je nieuwe klanten nodig hebt kun je ook eens heel goed “laag hangend fruit” plukken zoals ze dat noemen. Je kunt je oude klanten eens een berichtje sturen om te kijken of je ze niet inmiddels weer een keer kunt helpen! Wie weet stonden ze wel alweer om je te springen maar hebben ze er gewoon even om een of andere reden niet meer aan gedacht.

Lees in het originele blog meer tips om nieuwe klanten te vinden!

Vorig bericht
Waarom social media soms zo frustrerend is – en hoe je er beter in wordt
Volgend bericht
Hoe zorg je dat je website gevonden wordt door je potentiële klanten?

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!