Bespaar tijd: Hergebruik je content voor je socials

We hebben geen tijd over en jij zit waarschijnlijk niet voor je lol achter je computer om ‘wat met je socials te doen’. Je bent liever bezig met lesgeven, beslaan, zadels passen of wat je beroep ook is. Om tijd te besparen kun je super easy oude content hergebruiken. Heel slim want zo bespaar je tijd! En wist je trouwens dat mensen gemiddeld 30(!) herhalingen nodig hebben voor ze iets onthouden. Wees dus niet bang dat je iets te vaak deelt!

1. Bekijk oude social media posts

Scroll eens een maand of 3 terug in je eigen social media posts, welke posts had je toen gepland en welke deden het goed en welke deden het minder? De posts die het goed deden kun je zo gebruiken natuurlijk. Je hebt vast alweer nieuwe volgers die het nog niet gezien hebben en je andere volgers kunnen vast een reminder gebruiken.

De posts die het minder goed deden kun je – als je tijd over hebt – analyseren: was het wel herkenbaar voor je doelgroep? Sneed het een probleem aan die ze hebben? En had je wel een call-to-action toegevoegd: een actie die ze kunnen nemen nadat ze je post hebben gelezen. Bijvoorbeeld een app sturen, je website bezoeken of een afspraak plannen.

2. Snuffel eens in je blog

Als je al een tijdje bezig bent is het ook goed om af en toe eens terug te duiken in je eerder geschreven blogs! Soms kun je daar heel makkelijk een quote of zinnetje uithalen die je kunt hergebruiken voor een social post – die je al dan niet weer linkt aan die eerder geschreven blog zodat mensen die nog eens kunnen lezen. Ze zijn die vast en zeker alweer vergeten! Heb je een statistieken programma als Google analytics draaien? Check dan vooral daar welke blogs veel gelezen worden – die zijn het meest waardevol.

Als je dan toch bezig bent check gelijk even of je nog nieuwe inzichten hebt gehad die je even kan toevoegen of aanpassen in je tekst.

3. Bekijk de teksten op je website

Op je website heb je vast ook nog veel teksten staan die de belangrijkste vragen van je potentiële klanten beantwoorden. Die kun je dus ook nog even doorlezen om daar wat interessante stukjes uit te halen. Nog meer gratis content. Ook voor de andere pagina’s op je website geldt: heb je een statistieken programma draaien check dan welke pagina’s veel bekeken worden.

Giet je content in verschillende vormen

Je zelfde idee, mening of oplossing kun je gemakkelijk herhalen in verschillende soorten content om zo mensen meer te triggeren.

  • Vertel een verhaal: Hoe kwam je op dit idee, die oplossing. Als je een verhaal vertelt zitten mensen vaak op het puntje van hun stoel: hoe loopt dit af? En daarnaast kunnen ze het veel beter onthouden, een verhaal geeft de informatie betekenis. Als je hier mee aan de slag wilt zoek vooral eens op ‘storytelling’. Super interessant.
  • Verzin een goede vergelijking: Humor werkt, herkenbare situaties schetsen ook. In Roxana haar lessen zien we bijvoorbeeld regelmatig mensen een beetje twijfelachtig op een hindernis afrijden waardoor een paard sneller stop. Zij trekt dan altijd de vergelijking “Als je een leuke jongen in de kroeg ziet en je loopt daar op af: met welke manier maak je meer kans?” al snel snappen mensen dan dat ‘het probleem onder de cap zit’. Want het is een logische vergelijking.
  • Maak eens een video: Video is de toekomst: roepen ze al jaren. En je ziet natuurlijk dat een platform als TikTok die volledig bestaat uit video, gegroeid als een gek. Dus probeer vooral eens een video te maken. De Videovakvrouw heeft een heleboel handige tips hoe je dat kunt aanpakken.

Leveren je social media posts nog niets of weinig op? Lees dan vooral even dit blog die ik daar eerder over schreef zodat je deze fouten niet maakt.

Vorig bericht
Er zijn redenen waarom mensen niets bij je aanschaffen
Volgend bericht
Wat als je marketing budget 0 euro is?

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!