Hoe zorg je dat een potentiële klant jouw klant wordt?

Er is een hele grote vijver met potentiële klanten voor je. Er zijn namelijk ruim 500.000 ruiters in Nederland. En iedereen van die doelgroep bevind zich wel eens online. Maar hoe zorg je er nou voor dat ze je kunnen vinden én dat ze juist bij jou klant worden?!

Zorg dat je vindbaar bent

Stap 1 is natuurlijk zorgen dat ze je ergens kunnen vinden: een Facebook pagina, Instagram profiel, TikTok account en/of een website. Heb je nog niet zoveel ervaring met allemaal kies dan liever voor 1 sociaal kanaal en een website in plaats van dat je alles gelijk wilt doen!

Op Instagram kan het heel goed helpen om veel te reageren op anderen, de juiste hashtags te gebruiken en alle verschillende soorten content regelmatig te gebruiken. Zoals een reel, een video bericht, een afbeelding, een post met meerdere afbeeldingen en een story.

Op Facebook kun je gebruik maken van groepen waar je berichten in kunt delen om zo sneller te groeien. En deel het ook altijd op je eigen persoonlijke profiel – hoe spannend dat soms ook voelt.

Op TikTok kun je beter een periode elke dag posten dan heel onregelmatig eens een post. Batch dus zoveel mogelijk filmpjes om meer bereik te krijgen zodat je door de 200-400 views barriere heen komt.

Voor je website is het belangrijk dat je regelmatig nieuwe content plaatst (zoals blogs) om te zorgen dat hij vindbaar wordt voor anderen. Dit duurt vaak wel veel langer dan bereik op bouwen via social media dus is echt een lange termijn strategie.

Spreek de taal van je potentiële klant

Dit is waar veel mensen fout gaan: Ze vertellen vanuit hun perspectief: “Over mij”, “Diensten” en dat soort generieke dingen.

Probeer te achterhalen tegen welk probleem ze lopen en spreek ze daarop aan. Dus liever: “Wil je ook dat je paard zonder stress de trailer op loopt?” dan “Ik kan je helpen met trailer laden”. Of “Eindelijk van de rotstraal af en het voorkomen voor de volgende keer?” in plaats van “Ik help je met alle hoefproblemen”. Zie je het verschil?

Daarnaast weten wij vaak al wat de oorzaak van het probleem is maar zij zien vaak alleen nog maar symptomen. Ik zag laatst een mooi voorbeeld: Een producent die een medicijn maakt tegen griep kan adverteren op “Wil je ook van je griep af?” of “Minder last hebben van de griep?” Maar wat als ze nog niet eens weten dat ze de griep hebben: ze weten wel dat ze hoesten en snotteren. Je kunt dan dus beter adverteren op; “Minder snotteren en hoesten?” Ze zullen zich dan veel meer aangesproken voelen.

Hoe dichter je ze aanspreekt op het probleem en de symptomen die ze hebben hoe groter de kans is dat ze zich aangesproken voelen en wat met je willen gaan doen.

Zorg dat ze je gaan vertrouwen

Vertrouwen is KEY. Ze moeten weten dat jij de juiste kennis in huis hebt en ze moeten het gevoel hebben dat ze je kunnen vertrouwen. Hoe je vertrouwen van je klanten kunt winnen? Bijvoorbeeld door:

  • Laat reviews zien: Hoe anderen over jou vertellen & schrijven vertelt vaak veel meer dan wanneer je dat zelf doet. Vraag ook actief om reviews aan je huidige klanten
  • Deel je kennis: Deel je kennis in blogs, gratis weggever (bijvoorbeeld een e-book: 5 tips voor gezondere hoeven), deel je kennis en mening in je social posts.
  • Vertel persoonlijke dingen: Hoe meer ze zien hoe menselijk je bent hoe meer ze je vertrouwen – laat eens zien als je de stal uit mest: zoiets is herkenbaar voor je doelgroep. Probeer herkenbare situaties te delen.

Maak het ze makkelijk

Om te zorgen dat ze klant bij je worden moet je het wel zo makkelijk mogelijk maken:

  • Maak geen formulieren van 10 kilometer lang – vraag alleen de echt noodzakelijke gegevens, elk veld is weer een kans voor een bezoeker om af te haken.
  • Zet een link onder je Facebook post naar je website
  • Zet een link in je Instagram bio (gebruik een tool als Linktree om de belangrijkste links op 1 pagina te zetten)
  • Zorg dat je het op je website ook zo makkelijk mogelijk maakt, in zo min mogelijk stappen om een afspraak, consult of les bij je te boeken.

Vorig bericht
Wees de concurrentie voor: TikTok wordt de nieuwe zoekmachine
Volgend bericht
Hoe je klanten aantrekt.. met een gratis weggever!

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!