Laat ChatGPT je GRATIS helpen klanten te vinden!

Inmiddels heeft bijna iedereen wel gehoord van ChatGPT. Een robot (ofwel Artificial intelligence) waar je echt een gesprek mee kan voeren en die van alles voor je kan uitzoeken of uitwerken. Super handig! Ik gebruik het ook bijna dagelijks voor verschillende dingen!

Wat kan ChatGPT allemaal?

Zijn kennis heeft hij geleerd uit content die op internet staat t/m september 2021. Dus hij heeft geen antwoorden op dingen die na die tijd zijn gebeurt. Heb je vragen die betrekking hebben op recentere dingen dan kun je beter Google’s alternatief Bard gebruiken. Een stuk minder bekend maar niet minder goed! Zijn kennis wordt dagelijks bijgewerkt uit allerlei soorten content.

Je kunt de AI’s echt ALLES vragen en ze zullen je antwoord geven. Maar juist omdat alles kan is het vaak heel moeilijk de juiste antwoorden eruit te krijgen. Je zult hem moeten helpen met de juiste vragen te stellen. Maar hij kan je helpen met verzinnen van een lanceringscampagne, plekken om je evenement te promoten, ideeën voor je lessen of je helpen met je online marketing strategie.

Ik gebruik de tools ChatGPT en Bard vooral vaak voor inspiratie en ideeen, soms om wat korte tekstjes te schrijven om mee te starten maar ik zal nooit een compleet door een AI geschreven tekst publiceren! Er zitten vaak echt nog wel foutjes in of het voelt gewoon minder als jou!

Zowel ChatGPT als Bard geven aan dat alle informatie die je geeft vertrouwelijk wordt behandeld en niet worden gedeeld: maar ik zou toch uit kijken met het delen van privacy gevoelig informatie waarvan je niet wilt dat het ergens op internet verschijnt ooit! Dat geld overigens voor alles wat je deelt waar dan ook op internet!

Hoe zet je ChatGPT in voor je online marketing?

Als je de juiste vragen stelt kun je heel wat halen uit deze AI’s. Ik ga hier een aantal manieren met je langs!

Online marketing strategie opzetten

→  Ik wil een online marketing strategie neerzetten voor mijn bedrijf. Wil je mij alle vragen stellen die nodig zijn om mijn doelgroep en mijn producten/diensten te begrijpen zodat je me kan helpen met een goede strategie om meer klanten binnen te halen?

Google Bard

Je krijgt dan een hele lijst met vragen die je moet beantwoorden voor dat hij je kan helpen met je strategie en plannen! Test het vooral in ChatGPT en Bard zodat je daaruit zelf de juiste plannen kunt halen. Bevalt het resultaat je niet helemaal wees dan vooral concreet en vraag hem wat je precies verwacht.

Blog onderwerpen verzinnen

→  Ik wil diverse blogs schrijven voor mijn onderneming, wil jij titels verzinnen voor deze blogs? Stel me gerust een aantal vragen zodat je weet wat voor producten/diensten in aanbied zodat je kan begrijpen waar mijn doelgroep naar zoekt.

ChatGPT

Je kunt ook een aantal blogs toevoegen (dus bijvoorbeeld ik wil 10 blogs schrijven) zodat hij een specifiek aantal schrijft. Ik vraag vaak juist meer onderwerpen dan dat ik wil schrijven zodat ik zelf er uit kan kiezen waarvan ik denk dat het echt waardevol is.

Social media posts verzinnen

→  Ik wil social media posts schrijven voor Facebook. Wil je me helpen met het verzinnen van verschillende soorten posts voor mijn bedrijf? Stel me gerust de vragen die je nodig hebt om mijn bedrijf en doelgroep te begrijpen zodat je social media posts kunt verzinnen die ook echt klanten bereiken.

Google Bard

Ik heb hier gekozen om social media posts voor Facebook te laten genereren maar je kunt natuurlijk elk platform invullen waar je zelf het liefste actief bent. Ik zeg altijd liever 1 kanaal goed dan 3 half. Op Facebook is het tegenwoordig vrij lastig een nieuwe doelgroep te bereiken (behalve als je groepen betrekt in je strategie) op Instagram en TikTok is dat veel makkelijker maar daar heb je weer hele andere content voor nodig dan op Facebook. Daarom heb ik het ook zo duidelijk gespecificeerd in de vraag!

Nog meer vragen waar ChatGPT en Google Bard je mee kunnen helpen

Nog meer inspiratie nodig waar de AI’s je mee kunnen helpen als het gaat om je klanten vinden? Pas ze gerust aan naar je eigen situaties natuurlijk.

  • Ik wil graag reviews van klanten verzamelen. Hoe kan ik mensen er van overtuigen om een review te delen? Stel me gerust vragen om mijn product/dienst beter te begrijpen zodat je creatieve manieren kan verzinnen om een review te krijgen.
  • Wat zijn de dingen die ik het beste op mijn website kan zetten? Stel me vooral vragen zodat je mijn bedrijf, doelgroep en product/dienst beter begrijpt.
  • Ik organiseer op 2 november een thema dag rondom clickertraining. Hoe kan ik dit het beste online promoten? Ik ben voor mijn bedrijf actief op Facebook & Instagram. Ik maak ook gebruik van een nieuwsbrief. Wil je een schema voor mij maken? Stel me vooral vragen zodat je mijn bedrijf, doelgroep en product/dienst beter begrijpt.
  • Zijn er wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het gebruik van verschillende soorten bitten bij paarden? Wil je de conclusies voor me samenvatten? (bij vragen naar wetenschappelijk onderzoeken vind ik vaak ChatGPT fijner antwoorden)
  • Ik wil een nieuwsbrief starten maar wat voor gratis weggever kan ik delen om mensen te stimuleren om zich in te schrijven voor mijn nieuwsbrief? Stel me vooral vragen zodat je mijn bedrijf, doelgroep en product/dienst beter begrijpt.
  • Ik wil een korte challenge doen om meer nieuwe klanten te trekken. Wil je 10 verschillende challenges verzinnen? Stel me vooral de vragen die je nodig hebt om mijn bedrijf, doelgroep en product/dienst beter te begrijpen!
  • Ik heb onderstaande tekst geschreven, wil jij de tekst controleren op spelling en grammatica?
  • Wil jij 20 call-to-actions schrijven die ik kan afwisselen onder mijn social media posts? Stel me gerust de vragen die je nodig hebt om mijn doelgroep te begrijpen.
  • Op welke manieren kan ik mijn bedrijf offline promoten? Stel me vooral vragen zodat je mijn bedrijf, doelgroep en product/dienst beter begrijpt.

Genoeg dingen dus waar ChatGPT je mee kan helpen om online klanten te vinden! Vraag vooral ook door over de dingen die hij adviseert en hij helpt je hoe je het kan uitvoeren.

Vorig bericht
Je aantal volgers zegt HELEMAAL niets
Volgend bericht
Hashtags gebruiken op social media – hoe, waar en wanneer?

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!