Zo vind je tijd om wat aan je social media te doen

Home / Social media / Zo vind je tijd om wat aan je social media te doen

Heb je social media nodig om een succes te maken van je bedrijf? Nee hoor dat hoeft helemaal niet. Als je een kei bent in netwerken, je bent heel goed in je werk en bent goed met mensen kun je vaak best een eind komen zonder social media (en andere online marketing werkzaamheden). Het kan je bedrijf echter wel een boost geven en zorgen dat het sneller gaat groeien dan wanneer je het niet doet.

Ik heb daar helemaal geen tijd voor!

Het meest gehoorde excuus is: ik heb er helemaal geen tijd voor om dat te doen. Heel eerlijk, het is soms ook gewoon een kwestie van tijd maken. Als je nu nog niet genoeg klanten heb dan zul je toch ergens iets moeten gaan doen om die nieuwe klanten te vinden. Toch?

Het grootste probleem zit hem meestal niet in tijd maar in dat je te weinig kennis hebt en dat het daardoor te veel tijd kost. Het kan veel efficiënter. Vaak geef je er door gebrek aan kennis en interesse ook geen prioriteit aan, je gaat liever gewoon lesgeven…

Het kost me te veel energie

Ook deze hoor ik veel: het kost zoveel energie. Je bent een uur bezig met 1 post. En dan post je hem en liked je man hem, je moeder en misschien een vriendin. En dat was het dan. Waar DOE je het dan in vredesnaam voor….

Ik weet niet waar ik moet beginnen

Er zijn zoveel experts, zoveel tools, zoveel mogelijkheden. Daarvan raken we in de stress. Keuzestress. Dat vertelt alleen maar dat je een heel normaal mens bent dus no worries. Je hebt geen idee waar je moet beginnen omdat er TE veel keuzes zijn om te maken. Ik ga je helpen!

In 5 stappen naar tijd om je social media zelf bij te houden

Ik ga je in 5 korte stappen uitleggen hoe je er voor kan zorgen dat je nu wel de tijd kan vinden om het te doen en hoe je het volhoud.

1. Kies 1 vaste dag in de week of maand

Stap 1 is om 1 vaste dag in de week of 1 dag in de maand uit te kiezen waarop je AAN je bedrijf gaat werken. Zet dit ook in je agenda en baken hem af. Ik doe het bijvoorbeeld elke woensdagochtend. Dan schrijf ik mijn blogs, nieuwsbrief en doe ik mijn socials vooruit plannen met de Meta Business Suite. Kies wat bij jou past, wat jij prettig vind en wat jij vol kan houden.

2. Maak een plan

Als eerste moet je een social media plan of strategie hebben. Dat klinkt mega ingewikkeld maar het valt reuze mee. Verzin 3-6 hoofdonderwerpen die voor jouw klanten belangrijk zijn. Voor een instructeur bijvoorbeeld: Lessen, Houding & zit, Wedstrijden, Paardenwelzijn, Conditie opbouwen. \

Per hoofdonderwerp kun je nog sub onderwerpen verzinnen en schrijf dan per onderwerp problemen op die klanten ervaren. Voor houding en zit bijvoorbeeld: “Ik kan mijn benen niet stil houden”.

Zo heb je namelijk altijd wat te posten en blijft het een geheel bij elkaar!

Stuggle je hier mee? Laten we samen een content brainstorm doen of ga zelf aan de slag met mijn social media startpakket.

3. Stel haalbare & realistische doelen

Hier gaan de meeste mensen mis. Ze willen bijvoorbeeld 1000 volgers erbij in een maand. Terwijl ze helemaal geen ervaring hebben met social media. Totaal onrealistisch en niet motiverend. Daarnaast heb je liever 90 volgers die ook echt geïnteresseerd zijn en klant worden ooit dan 1000 volgers waarvan eigenlijk 99% helemaal nooit klant gaat worden.

Zeker in het begin is gewoon het doel om 1 x per week of 2 x per week überhaupt iets te posten een goed plan. En bijvoorbeeld om het minimaal 3 maanden vol te houden.

De meeste mensen stoppen namelijk te snel met hun social media! Ik merk bij en klanten dat mensen ons soms al een jaar volgen voor ze echt de stap durven te nemen om klant te worden. Als jij dus na 2 maanden al op geeft dan bouw je dus niet meer door aan die relaties en is je werk echt voor niets geweest. Zonde!

4. Doe het vooral niet omdat IK het zeg!

Om het vol te kunnen houden moet je het niet doen omdat ik het zeg. Dan zal binnen no time je motivatie verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je moet jouw reden vinden om dit te doen. Zodat je meer mensen kunt helpen met hun paarden-probleem. Dat je meer paarden een pijnvrij zadel kunt geven.

5. Als het een keer niet lukt, pak het de week later gewoon weer op

Met willen afvallen gaat het vaak net zo: ach ik heb nu toch al slecht gegeten. Dus ik kan nog wel een snoepje pakken, en dat koekje. En die zak chips. Terwijl je het dan juist van kwaad tot erger helpt :o). Lukt het je een keer een week écht niet, accepteer het dan. Je bent een mens, dat geeft niets. Maar laat het je geen vrijbrief geven om maar helemaal te stoppen. 1 x overslaan is niet zo erg, pak het gewoon een week later weer op!

Related Posts