Maar ik durf helemaal niet op video: over onzekerheid bij video’s voor je bedrijf

Video inzetten kan je bedrijf echt een boost geven, eerder schreef ik al waar over je video’s kunt opnemen en hoe je het kan editten. Maar nu een misschien nog wel veel belangrijker onderdeel.

Onzekerheid op camera. En dat is heel normaal. Want de meeste van ons zien zichzelf helemaal nooit op video. Je stem klinkt gek, je beweegt raar en je bent ontzettend kritisch naar jezelf. Ik kijk ook liever niet naar mijn eigen video’s. Maar toch neem ik er elke week minstens 1 op. Ik schrijf eerst een blog en dan neem ik daarbij een video op. Ik zet mijn telefoon klaar en huppa – gaan met die banaan.

8 tips om je zekerder te voelen op camera

  1. Bereid je voor: Verzin van tevoren wat je wilt vertellen. Schrijf wat bulletpoints op zodat je weet wat belangrijke dingen zijn die je wilt vertellen of wilt laten zien. Probeer het eerst een paar keer te vertellen zonder dat je al aan het opnemen bent.
  2. Maak het jezelf niet gelijk te ingewikkeld: Doe het in kleine stapjes. Maak eerst korte video’s en breid dat langzaam uit naar langere video’s. Zeker als je je video bijvoorbeeld op Facebook, Instagram of TikTok gaat plaatsen hebben de meeste mensen toch niet zoveel geduld en is een video van korter dan een minuut meer dan zat.
  3. Neem het gewoon vaker op! Het is heel gewoon om het in meerdere keren op te nemen. Ik laat mijn telefoon altijd gewoon filmen en probeer het een paar keer. Uiteindelijk knip ik de beste eruit.
  4. Laat je perfectie los.. Een paar keer opnieuw opnemen is helemaal prima. 10 x opnieuw opnemen omdat het net niet goed was is te veel van het goeie. Het hoeft echt niet 100% perfect te zijn.  Probeer jezelf te zijn, ontspan, geniet. En een enkele verspreking is helemaal niet erg, het maakt je alleen maar menselijker en mensen voelen dan sneller verbinding met je.
  5. Wees je bewust van je energie. Op video zie je het heel snel als je niet lekker in je vel zit. Een beetje moe bent. Er eigenlijk geen zin in hebt. Voor je een video gaat opnemen zorg even dat je energie omhoog gaat. Beweeg even, lach even. Vertel je zelf even wat positieve dingen. Voor ik begin met praten probeer ik altijd even rechtop te zitten of staan, even te lachen en dan pas beginnen met praten. Neem maar eens 2 video’s op: een dat je gelijk begint met praten, of een dat je eerst even actief bent geweest en even lacht voor je begint met praten. Ziet er al veel fijner uit om naar te kijken.
  6. Stel je voor dat je telefoon een persoon is: Doe alsof je je verhaal vertelt aan een specifiek persoon. Misschien een klant waar je fijn mee klikt. Kijk de camera van je telefoon alsof je tegen hem of haar praat.
  7. Wees gewoon je eigen authentieke zelf. Op camera denken we vaak dat we iemand anders moeten zijn. Het moet perfect Je gaat je anders gedragen. De vorige tip over het voorstellen dat je tegen een specifiek persoon praat helpt er al bij. Maar sta een stil welke woorden, quotes en dingen je gebruikt in je lessen en consults. Gebruik die ook gewoon op video. Het gaat om JOU! Het gaat om wie jij bent.
  8. Vergelijk jezelf niet met anderen! We gaan graag onszelf vergelijk met anderen. Lijkt wel een soort automatisme. Dat zorgt alleen niet voor veel zelfvertrouwen. Juist voor minder. Wat er vaak gebeurt dat je je eigen video’s vergelijkt met video’s van iemand die het misschien al JAAARREN doet. Denk je dat zijn of haar eerste video’s net zo goed waren als nu? Natuurlijk niet! Je moet ergens beginnen met kilometers maken. Toen je voor het eerst op een paard stapte reed je ook niet de sterren van de hemel toch?

Gebruik jij al video voor je bedrijf? Ik hoop dat dit blog je inspireert om dit binnenkort in ieder geval wel te gaan doen! Het kan je bedrijf zo’n boost geven.

Vorig bericht
Doe dit in ieder geval NIET als je jouw Instagram wilt laten groeien
Volgend bericht
Je aantal volgers zegt HELEMAAL niets

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!