Doe dit in ieder geval NIET als je jouw Instagram wilt laten groeien

Veel mensen staren zich blind op een aantal volgers en vinden dat heel belangrijk – en daarom zijn er vaak van die initiatieven waarbij een groepje mensen elkaar gaat volgen en gaat reageren op elkaars posts. Ze noemen dat ook wel een “Instagram Pod”. Want op het moment dat meer mensen reageren op je post en interactie er mee hebben aan hoe meer mensen het getoond worden.

Waarom een Instagram Pod je vooral problemen brengt

Het klinkt goed zo’n pod – ik zag van de week toevallig in een Facebook groep weer zo’n oproepje, want je krijgt meer interactie. Een probleem de mensen in die pod zijn in de meeste gevallen totaal niet je doelgroep! En dat zorgt er voor dat het algoritme van Instagram niet goed (meer) begrijpt wat je doelgroep nou eigenlijk is. En daardoor je posts ook niet bij de juiste mensen kan krijgen. En die mensen uit je pod gaan waarschijnlijk niet zelf klant bij je worden.

Zelf heb ik nooit mee gedaan aan dit soort dingen maar ik lees regelmatig mensen die er mee stoppen dat ze wel een jaar nodig hebben voor Instagram weer een beetje snapt wat hun doelgroep is.

Hoe dan wel je Instagram groeien?

Het groeien online kan op twee manieren: organisch – dus gratis, of betaald – met advertenties. De meeste van jullie zullen vooral de organische versie kiezen om dat er geen tot weinig budget is. En dat is ook helemaal prima. Adverteren is vaak ook echt een vak apart en de meeste gooien daarom vaak nutteloos geld weg al ze toch gaan adverteren.

Organisch groeien betekend vooral geduld. Voor je social media maar ook je bezoekers via Google komen op den duur allemaal wel maar het heeft tijd nodig.

Om nieuwe volgers aan te trekken is het belangrijk dat je met regelmaat blijft posten, Reels komen vaak makkelijker onder de ogen van nieuwe mensen dan gewone posts is mijn ervaring. En daarnaast kan het gebruik van hashtags nog steeds goed werken. Maar vooral: probeer je doelgroep te vinden op Instagram en reageer op hun posts. Zoek eens op hashtags die relevant zijn voor je bedrijf en kijk of je je doelgroep vind, gluur eens bij een concurrent en kijk wie haar volgt en ga eens kijken tussen die mensen hun posts.

Het gaat allemaal om verbinding en interactie. En heb je je wel eens gerealiseerd dat je door offline actief te zijn je ook meer volgers kunt werven? Ik merkte het vaak bij clinics van Roxana – zowel bij mijn fotografie pagina als haar pagina kwamen er overal veel meer volgers bij als we offline zoiets deden! Probeer dus ook vooral buiten je social media te denken om echt een expert te worden op je vakgebied en meer aanzien te krijgen – dan krijg je online ook al snel een grotere following.

Vorig bericht
7 manieren om nieuwe klanten te vinden
Volgend bericht
Maar ik durf helemaal niet op video: over onzekerheid bij video’s voor je bedrijf

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!