7 manieren om nieuwe klanten te vinden

Laten we eerlijk zijn: nieuwe klanten werven is een van de moeilijkste dingen – zeker als je net begint. Maar soms heb je een vliegende start en droogt daarna de klantenstroom “ineens” op. De geijkte manieren zoals posten op je social media leveren vaak pas op de langere termijn klanten op en doen ook al veel mensen. Wat voor creatievere manieren kun je inzetten om nieuwe klanten te vinden?

  1. Organiseer een open dag of introductie dag waarop je misschien een demo of clinic geeft, een rondleiding geeft bij de stallen. Het belangrijkste is om in contact te komen met mensen en echt met ze in gesprek gaan.
  2. Check bij verengingen in de buurt of je een workshop, clinic of demo mag geven voor hun leden. Vaak zoeken ze naar allerlei leuke dingen om te doen voor hun leden dus waarschijnlijk kom je als geroepen!
  3. Bied een gratis proefles of kennismakingles of consult aan met korting – zo kunnen ze laagdrempeliger kennis met je maken. Vaak willen je huidige klanten wel mee helpen om zo je netwerk uit te breiden.
  4. Stimuleer je huidige klanten om nieuwe klanten mee op les of consult te nemen door ze bijvoorbeeld korting te geven op hun volgende les/consult!
  5. Zoek contact met hippische ondernemers in je buurt. Ga eens langs, drink een bak koffie en ga in gesprek. Wie weet kunnen jullie wel veel dingen voor elkaar betekenen en klanten naar elkaar doorverwijzen.
  6. Organiseer een themadag. Bij Roxana organiseren we regelmatig Kennismakingsclinics voor het crossen. En dat trekt altijd weer een nieuwe klanten – super leuk! We hebben ook wel vaker oefencross onder begeleiding, dressuurles met balkjes of springles met een vleugje eventing. Allemaal dingen waardoor je nieuwe mensen aan trekt.
  7. Schrijf eens een gastblog of neem deel aan een podcast van iemand anders. Zo raak je in contact met hun doelgroep en dus nieuwe mensen!

Toch een poging doen via social media?

Natuurlijk is Social media vaak een goede plek om aandacht te krijgen voor je bedrijf – maar het is en blijft veilig van achter je PC en je komt niet echt in contact. Probeer op social media echt in gesprek te gaan met mensen. Wordt actief in Facebook groepen, reageer op posts van anderen. Toon oprechte interesse. Mensen willen namelijk samenwerken met mensen! En het liefst mensen met wie zij zich identificeren en zich in herkennen. En natuurlijk overtuigd raken van je kennis en kunde.

Vorig bericht
Reviews: hoe kom je er aan en wat kun je er eigenlijk mee?
Volgend bericht
Doe dit in ieder geval NIET als je jouw Instagram wilt laten groeien

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!