Kost je social media je teveel tijd?

Je bent ondernemer geworden omdat je goed bent in iets met paarden – moet je die hele marketing er ook nog bij doen. Wat een tijdslurper kan dat zijn. Elke dag achter die PC een half uur naar je scherm starten en NIET weten wat je moet posten. Logisch – je bent geen marketeer – je hebt hier helemaal geen verstand van maar je moet het toch doen. Hoe zorg je dat het je zo MIN MOGELIJK tijd kosten? Ik help je! Want zo kan jij meer besteden aan de LEUKE dingen in het leven!

Plan maken

Stap 1 is om een goed plan te maken. Daar moet je even 1 keer voor zitten maar dan heb je een goede basis staan die je daarna een hoop tijdwinst oplevert.

 • Werk met content categorieën: Verzin een aantal hoofdonderwerpen die belangrijk zijn voor jouw onderneming. Waar klanten veel problemen in ervaren. Voor een instructeur bijvoorbeeld: “Rechtrichten”, “Houding & zit”, “Springen” & “Jong paard opleiden”. Door dat te doen help je je brein al om veel sneller nieuwe onderwerpen te verzinnen.
 • Verschillende perspectieven: Per onderwerp kun je dan weer kiezen om te schrijven (of te praten als je voor video gaat) vanuit het perspectief van iemand die je nog niet kent/volgt of vanuit het perspectief dat iemand je al wel kent.
 • Creëer nu een aantal standaard posts die je regelmatig kan hergebruiken!

Content opslaan & hergebruiken

Als je je plan eenmaal hebt staan en je overzicht hebt met standaard posts dan is het verstandig dat je die ergens opslaat. Je kunt ze namelijk na een maand of 3 rustig weer hergebruiken. Mensen weten dan echt niet meer exact wat je hebt gepost en bovendien leren de meeste mensen vooral door herhaling!

Ik gebruik graag Asana of Todoist om een bord te maken waar in ik mijn content opsla om ze zo makkelijk weer terug te vinden en her te gebruiken.

Slim je tijd gebruiken

En dan is het nu tijd om je tijd slim te gaan gebruiken: plan 1 x in de maand een uur (of 2) om je social media posts in te gaan plannen. Met de eigen tool van Facebook kun je makkelijk je posts gratis vooruit plannen voor zowel Facebook als Instagram. Appeltje eitje.

Door dat je alles nu in 1 keer doet scheelt het je een hoop tijd.

 • Bekijk eerst welke speciale dingen je deze maand hebt en plan daar eerst wat posts voor in.
  • Heb je nog evenementen waar je heen gaat?
  • Heb je nog clinics waar je nog niet genoeg mensen voor hebt?
  • Nog lesroutes die gevuld moeten worden?
  • Is er nog actueel nieuws wat je kunt delen?
 • Plan dan een aantal van je standaard posts in zodat je dat mooi kan afwisselen.

Kies de juiste tijd voor je post

Bekijk in je Facebook statistieken (onder “berichten” vindt je die) of er bepaalde dagen of tijden zijn dat de meeste bezoekers online zijn. Meestal verschilt het niet heel veel qua dag maar is het qua tijd wel goed om er even naar te kijken.

Voorbeeld van tijd statistieken van Facebook

Je moet wel even opletten dat de tijden die hier staan niet onze tijdzone zij: maar PST. In deze grafiek is te zien dat om 15:00 er bijna niemand meer online is: dat is in werkelijkheid 00:00 Nederlandse tijd. Je ziet dat tussen 3:00 (dus 12:00 Nederlandse tijd) en 8:00 (dus 17:00 Nederlandse tijd) het aantal mensen al redelijk hoog is en dat ze best nog een tijdje online blijven dus ik zou rond die tijd posts inplannen. Dat kan voor jouw pagina natuurlijk weer net anders zijn.

Go go go!

Tijd om aan de slag te gaan, batch jij je content al zodat er elke week wel wat zinnigs op je pagina staat? Zodat je klanten op de hoogte blijven terwijl jij lekker dingen aan het doen bent waar je goed in bent en wat je leuk vindt?

Benieuwd of je wat beter kunt doen aan de posts die je deelt? Stuur me even een berichtje en ik geef je zo snel mogelijk tips over wat je beter kunt doen aan je socials!

Vorig bericht
Wel regelmatig posten op social media maar het levert geen klant op!?
Volgend bericht
Hoe kom je aan klanten?

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!