Interactie krijgen op je social media posts

Als je een post deelt dan wil je natuurlijk vooral dat mensen je post zien en het liefst ook nog reageren. Hoe zorg je er voor dat mensen meer reageren of likes geven op je posts? 

 

Het blijft een moeilijk ding want ga maar eens na hoeveel reageer jij op posts die je ziet? Gemiddeld reageert een persoon op ongeveer 1% van de posts die hij in zijn tijdlijn voorbij ziet komen. Op Instagram ligt het percentage iets boven de 1% op Facebook iets er onder. Verwacht dus geen wonderen maar dit zijn wel tips die je helpen met net even dat extra zetje te geven.

 

1. Post op tijdstippen dat je volgers online zijn

Wist je dat je op zowel Instagram, Facebook als TikTok gemakkelijk in kunt zien wanneer je volgers online zijn? Zorg dat je vlak voor die tijd wat post zodat ze het gelijk in hun tijdlijn krijgen als je online komt. 

Facebook statistieken

Je kunt die vinden als je op je pagina bent (op je computer, op je mobiel vind je ook wel statistieken maar niet over hoe laat je volgers online zijn helaas) in de linkerzijbalk:

[vc_single_image image=”5734″ img_size=”large”]

Op je mobiel vind je ook wel statistieken maar niet over hoe laat je volgers online zijn helaas. Daarna klik je op ‘Berichten’ en dan zie je bovenin iets zoals:

[vc_single_image image=”5735″ img_size=”large”]

De tijden zijn in PST, dat is 8 uur eerder dan in Nederland. Je hebt hier een handige tool om de tijden om te rekenen: https://www.worldtimebuddy.com/pst-to-netherlands-amsterdam. Hier zie je dus dat vanaf 9:00 PST, dat is 17:00 Nederlandse tijd het aantal volgers gaat stijgen. Tot het hoogtepunt rond 12:00, dat is 20:00 Nederlandse tijd. Ik zou in dat geval ergens tussen 17-18 uur post dan heeft je post genoeg tijd om mensen te bereiken voor ze massaal naar bed gaan. 

Instagram statistieken

Als je de Instagram statistieken wilt zien moet je die juist weer op de app bekijken. Ga naar je profielpagina en druk dan rechts bovenin op de 3 streepjes dan druk je daarop ‘Statistieken’ en dan druk je op ‘Totaal aantal volgers’ onder ‘Statistiekoverzicht’. Daar scroll je helemaal naar beneden.

[vc_single_image image=”5736″ img_size=”large”]

2. Reageer op berichten van anderen

Het draait allemaal om verbinding, reageer dus ook regelmatig op de posts van anderen. Je zult zien dat als je meer reageert zij ook meer op jouw posts gaan reageren. Maak het persoonlijk dus. Maak er een gewoonte van dat je bijvoorbeeld elke dag even 15 minuten reageert op posts van anderen. Of wanneer je staat te wachten bij school. Zorg dat je er een systeem er in maakt zodat je het echt een paar keer per week doet.

3. Gebruik humor & herkenning

Bol.com is briljant in hun social posts, altijd grappig al linken ze het niet altijd direct aan hun producten/diensten. Toch komen ze zo wel in veel tijdlijnen en hebben ze veel volgers en reacties.

[vc_single_image image=”5737″ img_size=”large”]

Ik adviseer altijd zoveel mogelijk wel een link erbij te plaatsen – al zullen de meeste bol.com wel zo typen als ze er heen willen. Jouw website heeft waarschijnlijk een langere URL die minder mensen zo makkelijk kunnen onthouden.

4. Stel regelmatig vragen

Om meer interactie te krijgen kun je ook vragen stellen, let op dat je dat nog niet doet als alleen je moeder en je opa je volgen maar als je echt al wat volgers hebt. Ik heb gemerkt dat vooral vragen stellen in storys goed helpt: mensen kunnen daar reageren zonder dat iedereen het het ziet. Zo kun je ook je doelgroep beter leren kennen!

Ik stelde bijvoorbeeld onlangs de vraag waar ruiters tegen aanlopen in hun springparcours: zo hebben wij weer wat ideeën voor thema lessen!

5. Post consistent

Ik noem hem al vaker maar ook voor interactie is het belangrijk. Post met regelmaat. 1 keer per week, 2 keer per week, elke werkdag. Net wat voor jou uitkomt en wat je vol kan houden vooral.

Als je een hele tijd niet post vergeten mensen je weer een beetje en dan zul je ook zien dat de interactie ook omlaag gaat. Zonde. Lekker blijven post dus.

Als je zorg dat je je content voor een maand vooruit plant is het ook zo te doen. 

6. Tag locaties & mensen

Voor meer bereik en meer interactie is het ook verstandig om locaties en mensen te taggen. Zo word je daar ook weer meer gevonden. Het is vooral zinvol als die andere persoon (ook) een groot aantal volgers heeft. Ook als de persoon nog niet zoveel volgers heeft kan het juist ook weer werken doordat je bouwt aan de relatie met elkaar. De meeste mensen vinden het super tof om getagt te worden op sociale media in bepaalde dingen.

7. Stimuleer mensen om je post op te slaan of te liken

Wat ook goed werkt is letterlijk vragen om een like “Like als jij het er ook mee eens bent!” of op Instagram “Sla deze post op om hem later terug te lezen. Het voelt misschien een beetje gek om te doen er echt om te vragen maar het helpt echt!

Je kunt ook een quiz achtige opstelling doen op Facebook waarin je 2-4 keuzes geeft, 1 voor het hartje, een voor de duim omhoog en zo verder. Voordeel is dat als mensen zo reageren op je FB post dat je ze ook weer uit kunt nodigen zodat je aantal volgers ook weer groeit 🙂

8. Bekijk welke posts het goed deden

Als je weet welke posts de meeste interactie hadden weet je dus ook wat je doelgroep het meeste raakt. Probeer dus vaker van dat soort posts te plaatsen of hergebruik gewoon die oude posts. Mensen weten echt niet meer wat je 3 maanden geleden gepost had, en zo wel denken ze – zeker omdat het een post was die het goed deed – ohja goed punt dat was ik alweer even vergeten.

Vorig bericht
Zakelijk bloggen voor je hippische onderneming?
Volgend bericht
Heb je wel eens je bedrijf opgezocht op Google?

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!