Een website – is dat wel gelijk nodig?

Jarenlang heb ik bij website bedrijven gewerkt en ik heb voor mezelf alleen al 3 websites en ik onderhoud er voor klanten ook nog meerdere. Als je net begint met je onderneming is een website dan strikt noodzakelijk of kan het wel even wachten?

Hoe vinden klanten je?

Als jij op zoek bent naar een hoefsmid, bitfitter, zadelpasser, instructeur of noem maar op, ga je dan af op puur alleen een website? Of vraag je eerst mensen in de buurt? Waarschijnlijk zal je eerst mensen vragen om hun ervaringen met mensen. Zeker in de paardensport zijn er zoveel verschillende mensen – de een is beter dan de ander – dus persoonlijke ervaringen zijn bijna een must.

Wanneer je wilt dat je website goed vindbaar is voor potentiele nieuwe klanten moet je een hoop doen – het is niet alleen maar even de website online zetten en de klanten stromen binnen. Als je mazzel hebt komen naast je vrienden en je familie nog 25 anderen in een jaar tijd op je website. Als dan 2% contact met je op neemt (en nog niet eens direct klant wordt) dan duurt het wel een flinke tijd voor je je eerste klant binnen hebt met je website!

Beschikbare tijd goed verdelen

Het is altijd verstandig je beschikbare tijd goed te verdelen. Een website maken, onderhouden én zorgen dat hij “hoog in de zoekresultaten” komt kost een heleboel tijd. Elke week een blog schrijven bijvoorbeeld – voor de een zo gepiept de ander is een halve werkdag mee bezig.

Om potentiële klanten te bereiken via je netwerk kun je bijvoorbeeld veel sneller een bericht delen op Facebook, mensen een persoonlijk bericht sturen of op een pensionstal een uurtje met je stalgenoten praten. Zo zet je veel sneller veel meer lijntjes uit dan een paar uur aan je website zitten.

Kosten laag houden

Een website laten maken kan je in sommige gevallen misschien zelf – niet zo goed als een ervaren webbouwer maar er zijn steeds meer tools waarmee je dat makkelijk kunt doen. Als je een professionelere website wilt is het raadzaam om een meer ervaren iemand erbij te vragen om het voor je te bouwen – dat kost geld natuurlijk. En daarnaast kost het natuurlijk ook maandelijks een x-bedrag om je website te laten draaien op een server.

Als je in het begin alleen aan de slag gaat met bijvoorbeeld een Facebook pagina kost je dat qua geld helemaal niets en qua tijd veel minder dan het maken van een website. Geen gepriegel met opmaken, vele teksten, pagina’s aanmaken, indelingen en al dat soort dingen.

Wat zijn de alternatieven?

Wil je geen website maar hoe kun je ander “online” bereikbaar zijn?

  • Facebookpagina – Deel je berichten ook op je persoonlijke tijdlijn zodat je meer bereik hebt.
  • Instagrampagina – Maak hier ook gebruik van hashtags en ga vooral ook mensen volgen – reageer op hun posts.
  • TikTok account – Dit is echt super tof om tips te delen en snel een mega bereik te hebben. Je moet er wel video’s voor opnemen – iets intensiever dan een Facebook of Instagram post maar je krijgt er vaak sneller veel meer bereik mee.

Dit zijn wel allemaal “borrowed media” zoals ze dat noemen, op het moment dat een van hun de stekker eruit trekt ben je je bereik natuurlijk ook kwijt – goed om daar voor later even bij stil te staan. Als je bedrijf eenmaal loopt en je hebt al aardig wat klanten en inkomsten kun je gaan kijken naar een eigen website en al dan niet nieuwsbrief zodat je altijd nog berichten kan sturen naar je doelgroep!

Vorig bericht
Wie helpen je groeien?
Volgend bericht
85% van de dingen waar je je zorgen over maakt gebeuren NOOIT!

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!