Beter vindbaar worden voor mensen in je buurt? Lokale SEO

Je hebt vast al eens van zoekmachine optimalisatie of SEO gehoord. Dat is zorgen dat je website beter vindbaar is in Google. Maar wist je ook dat je “lokale” SEO kunt doen? Dat is beter vindbaar worden voor mensen die op dat moment de omgeving zijn van je bedrijf.

Waarom lokaal beter vindbaar?

Voor veel diensten is het handig als je potentiële klanten in de buurt wonen of hun paard in de buurt hebben staan natuurlijk. Denk aan een manege, een hoefsmid of een paardenmasseur. De een heeft een wat groter werkgebied dan de ander maar meestal is het beperkt. Als mensen uit Limburg zoeken op een van jouw diensten en je zit in Groningen is de kans kleiner dat ze bij jou een afspraak gaan maken natuurlijk. Precies daarom is het zaak om te zorgen dat je goed vindbaar bent binnen je werkgebied.

Hoe zorg je dat je op Google Maps vermeld wordt?

Om lokaal beter vindbaar te worden is het verstandig om je vermelding op Google Maps via Google Bedrijfsprofiel te gaan maken of wel aan te passen!

Je kunt je bedrijf gratis aanmelden via Google Bedrijfsprofiel daar kun je de belangrijkste bedrijfsgegeven en werkgebied aangeven. Je kunt bij het aanmaken je bedrijfsnaam opzoeken en vind hij hem nog niet dan kun je hem aanmaken!

Vul in ieder geval de volgende dingen in:

  • Het adres van je locatie (als ze ook bij je bedrijf op locatie kunnen komen natuurlijk).
  • Vul je werkgebied in – daar kun je diverse locaties aan klikken waar je werkt
  • Vul je openingstijden in zodat mensen weten tussen welke tijden ze je kunnen bereiken
  • Vergeet uiteraard je contactgegevens niet.
  • Voeg het liefst ook wat foto’s toe van jou aan het werk en of van de locatie van je bedrijf.

Zorg daarna ook dat je bedrijf (via de post) geverifieerd wordt. Je krijgt een kaartje via de post met een code om te checken of je “echt” bent!

Vraag actief om reviews!

Hoe meer mensen over jouw bedrijf vertellen hoe beter. Op Google kun je mensen reviews laten schrijven die vervolgens ook getoond worden zodra mensen zoeken op je bedrijfsnaam of je tegen komen als ze in Google Maps kijken.

Het werkt het beste om mensen persoonlijk te vragen om een review te schrijven: wanneer je het in een geautomatiseerde mail doet zul je zien dat weinig mensen reageren. Probeer het liefst niet 20 reviews op 1 dag te krijgen maar af en toe 1 erbij. Dat is veel logischer natuurlijk voor het verloop.

De reviews die op Google worden achter gelaten kun je ook zelf nog een reactie op plaatsen en je kunt ze weer gebruiken op je website of in je social posts. Want wie vertellen nu beter over wat je voor ze betekend hebt dan je eigen klanten.

Wat je nog meer kunt doen om je lokale vindbaarheid te verbeteren

Zorg dat je adres, telefoonnummer en werkgebied ook duidelijk terug te vinden zijn op je website én overeenkomen met de gegevens op Google én op je eventuele sociale kanalen. Het gebeurt zo vaak dat een werkgebied, telefoonnummer of locatie aangepast is maar op sommige plekken nog het oude adres staat. Of dat de openingstijden gewijzigd zijn. Probeer daar dus regelmatig even naar te kijken of het overal wel juist staat!

Verder zijn er vaak allerlei lokale initiatieven waar je deel aan kunt nemen – lokale Facebook groepen die actief zijn. Een lokale groep (hippische) ondernemers of een lokale krant waar je wat mee samen kunt doen. Belangrijk is dat je echt deelneemt aan iets zodat mensen je goed leren kennen! Daarnaast kun je kijken of je met lokale ondernemers links met elkaar kunt uitwisselen zodat je elkaar kunt helpen groeien!

Vorig bericht
Een domeinnaam kiezen waar moet je opletten?
Volgend bericht
Kost social media je te veel tijd? Zo bespaar je tijd!

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!