Mindset boost serie (deel 3): Slechts 30% van de hippische ondernemers durft hun ware zelf te tonen

Als je net vers van de opleiding komt dan doe je misschien dingen vooral zoals je ze op school geleerd hebt. Net zoals met het begin met paardrijden. Je doet het zoals de juf (of meester) het je uitlegt. Uiteindelijk ga je zelf kilometers maken en leer je van alles bij. Je leert van verschillende mensen, van verschillende situaties en je gaat je eigen mening vormen. Jij bent namelijk je unieke zelf. Wat voor jou heel logisch kan zijn – hoeft voor een ander helemaal niet zo logisch te zijn. Maar wist je dat slechts 30% van de hippische ondernemers hun ware zelf durven te tonen?

De angst om je kop boven het maaiveld uit te steken

De paardensport zit momenteel in moeilijk weer: er is een hoop gedoe rondom paardenwelzijn en waarom we überhaupt nog paardrijden. Je mening er over delen kan dan juist misschien nog veel spannender voelen dan eerder.

Het is heel natuurlijk om bang te zijn je kop boven het maaiveld uit te steken. Jouw hele lichaam en brein is namelijk ingesteld op je veilig houden. Op overleven. Zorgen dat je kop er niet afgehakt wordt. Zo zit je evolutionair gewoon in elkaar!

Daarnaast gaan de meeste mensen vooral conflicten uit de weg. Want dat levert stress op en stress is niet fijn. We kiezen liever er voor de lieve vrede te bewaren en ons stilletjes er tussendoor te manouvreren.

Maar weet je wat de grap is: de enige manier om op te vallen is door jezelf te zijn. Jouw visie en mening te delen. Mensen komen namelijk niet naar jou om dat ene papiertje wat je hebt gehaald (dat kan natuurlijk wel helpen om je te vinden) maar vaak om jou. Jouw visie. Jouw oplossing. Jouw inzicht. Zeker in de paarden.

Denk maar eens na wat zijn de dingen die jij onthoud van al je scoll-uren online? De mensen die opvallen, die een andere mening delen, een apart visie hebben. Niet de mensen die hetzelfde zeggen als alle anderen.

Waarom ook JIJ echt uniek bent

“Maar ik ben helemaal niet uniek, dit is toch zo simpel en logisch?”. Ik doe dus veel voor een eventing instructrice, van haar social media tot haar website. Maar ik film ook regelmatig bij haar lessen. Zij vind zichzelf helemaal niet zo uniek. Ze geeft “gewoon les”. Maar ik weet nog uit de tijd dat ik zelf nog reed, en al een week (of 2) aan het stoeien was met een probleem (gewoon in de dressuur trouwens, ik ben een schijtlijster met rijden) en als zij dan kwam voor les, had ze het “probleem” binnen 10 minuten les opgelost. En de oplossing klonk ZO logisch. Waarom was ik er zelf niet op gekomen?

Zij heeft vaak zo’n geweldig inzicht dat ze binnen een paar seconden al kan zien waar de oorzaak zit van een rijtechnisch probleem. Zij prikt zo door alle symptomen heen om de oorzaak te zien. Voor haar heel logisch. Terwijl de meeste andere instructeurs vooral bezig zijn met de symptomen aanpakken en niet zo snel bij de oorzaak komen. Dus je hebt dan wel het gevoel dat er iets verbetert – maar echt snel gaat het niet.

Dus ook al denk je dat jij NIET uniek bent – jij bent het absoluut. Je hoeft niet anderen na te papegaaien. Jij hebt andere dingen mee gemaakt dan je concullega’s. Je hebt andere inzichten, ervaringen en achtergronden.

Hoe je dat (online) kunt gebruiken

Nou gewoon doen! Wees je bewust van jou unieke punten. Waar jij echt goed in bent. En laat dat online zien. Zorg dat je online authentiek en transparant bent. Je echte verhaal en mening laat zien. Dan ga je namelijk op vallen.

  1. Deel jouw verhaal. Je bent ergens begonnen. Vast een bepaald paard. Vertel dat verhaal en hoe je dat hebt opgelost. Maar ook verhalen van klanten, met welk probleem kwamen ze bij je. Hoe hebt je dit oplgeost?
  2. Deel ook wat er niet lukt of waar je vast loopt. Je wordt veel menselijker als er bij jou ook wel eens iets fout gaat, of als je ergens mee worstelt. Dan krijgen ze veel sneller vertrouwen in je.
  3. Maak echt contact met je doelgroep. Veel van ons gebruiken social media echt als platform om te zenden terwijl het zo belangrijk is om in gesprek te gaan. Reageer onder posts van anderen, toon oprechte interesse. Deel je visie en mening wanneer mensen om hulp vragen of in meng je in een interessante discussie.
Vorig bericht
Mindset boost serie (deel 2): 90% van de hippische ondernemers worstelt met twijfel en onzekerheid
Volgend bericht
Mindset boost serie (deel 4): Zelfreflectie is de brandstof voor groei

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!