Verkoop het resultaat, niet de methode!

Als je als ondernemer in de paardensport start dan heb je overal methodes voor, opleidingen en cursussen voor. Daar ben je trots op als je die gehaald hebt dus dat wil je graag delen! Logisch toch? En dan komen je klanten vanzelf want zij kennen die cursus, opleiding of methode toch wel?

Hoe klanten denken

Je (potentiële) klanten hebben een probleem. Ze lopen ergens tegen aan waar ze hulp bij nodig hebben. Ze hebben een paard welke staakt, de trailer niet op wilt, of zijn ijzers steeds maar aftrapt. Vanuit dat probleem zoeken ze een oplossing.

In de meeste gevallen hebben ze geen flauw idee welke methode of opleiding hun probleem kan oplossen. Daar gaan ze dus helemaal niet op zoeken. En dat zegt ze ook helemaal niets. Ze weten vaak niet eens wat de oorzaak is van hun probleem. Terwijl jij het waarschijnlijk direct weet of ziet, en niet snapt waarom zij dat niet logisch vinden. Ze hebben gewoon geen idee, geen kennis! Ze hebben een probleem en zoeken iets of iemand om dat probleem op te lossen.

Waarom het resultaat belangrijk is

Je kunt in het tuincentrum zaadjes kopen voor prachtige bloemen. Maar als we reclame gaan maken voor die zaadjes zelf – dan zul je er weinig gaan verkopen. Als we laten zien wat voor prachtige bloemen eruit komen die geweldig zouden staan in je tuin – dan wordt je al veel enthousiaster toch?

Daarom focus ik op het eindresultaat dat je eindelijk voldoende inkomen kan halen uit de paardensport. Want dat is jouw droom!

Wat is de droom van jouw klant? Dat hun paard in 1 keer de trailer op gaat? Dat ze hun winstpunt halen in het springen? Dat ze niet 2 keer per week de smid moeten bellen omdat er weer een ijzer af is? Dat is het gene wat je moet “verkopen”.

Mensen houden helemaal niet van processen en stappen om iets te behalen. Ze willen een project met een duidelijke start en een duidelijk einde.

Hoe verkoop je dan het resultaat?

We hebben allemaal een hekel aan het woord verkopen. Als je verkopen nou vervangt met iemand helpen. Dan voelt het al een stuk beter! Jij kunt natuurlijk de mensen helpen. Zij hebben een probleem en jij hebt een oplossing.

Maar hoe zorg je dan dat je ze weten dat je ze kan helpen?

  • Focus in je content (social media posts, blogs, nieuwsbrieven wat je ook maakt) vooral op het probleem.
  • Vertel over herkenbare situaties (Ben je ook altijd een uur bezig om je paard op de trailer te krijgen?) zodat mensen denken “Hé dit gaat over mij!”
  • Methodes/opleidingen of cursussen kan je zeker wel noemen (veel zoeken bijvoorbeeld vaak op Centred Riding omdat ze het al kennen) maar zorg dat je daar niet mee begint en niet te lang over doordraaft. Focus echt eerst op het probleem en herkenbare situaties
  • Zorg dat je in je content toe werkt naar het droom resultaat. “Ook jouw paard kan binnen 10 minuten op de trailer staan!”. En natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en disclaimers die kun je in een gesprek altijd nog eens noemen maar daar moet je echt niet direct al over beginnen – dat schrikt alleen maar af. Het resultaat wat je noemt moet in ieder geval voor de meeste mensen haalbaar zijn!
  • Benoem ook de voordelen van het resultaat wat ze met jou kunnen behalen. “Je paard heeft minder stress in de trailer, jij bent minder gefrustreerd en start rustiger aan je wedstrijd” etc!
  • Mensen zijn dol op dingen met een vast begin in eind. Dus bijvoorbeeld “In 30 dagen je paard zonder stress kunnen laden”. Of “In 5 weken je winstpunt in het springen halen”. Je kunt er pakketten van maken – en nee voor niet iedereen is het weggelegd. Je hebt voor het autorijden ook van die snelcursussen toch? En daar red ook niet iedereen het – maar ook hier weer die uitzonderingen hoef je echt niet al direct voor te kauwen. Als het resultaat maar voor de gemiddelde mens haalbaar is!
Vorig bericht
Gratis challenge: In 2023 je doelen halen!
Volgend bericht
Dit is de reden waarom al die marketing tips bij jou niet werken

Serita

Mijn missie is om te zorgen dat jij niet meer het grootste geheim bent op internet. Ik weet dat jij heel goed in je werk bent – ook al begin je pas net – jij weet en kan zeker meer dan je stalgenoten. Nu moeten we nog zorgen dat jouw klanten je kunnen vinden!

don’t be shy!

Ik weet zeker dat er mensen op jou zitten te wachten!

GRATIS E-book: Haal meer inkomen uit de paardensport

Ben je al voor jezelf begonnen maar loopt het nog niet zo vlot als je wilt en heb je er misschien nog wat naast? Ik kan helpen om te groeien met je bedrijf om zo ook jouw volledige inkomen uit de paardensport te halen en zo meer mensen of paarden te helpen met waar JIJ goed in bent!

Elke week geef ik tips speciaal voor de hippische ondernemers. Zorg dat jij die tips ook in je mailbox ontvangt, je krijgt direct mijn GRATIS e-book “Zo haal jij inkomen uit de paardensport”.

Gebruik al mijn GRATIS tips

Ik geef al super veel weg – omdat ik jou ontzettend graag wil helpen. En als ondernemer komt er al zoveel op je pad. En alles kost geld! Maar je kunt op internet zoveel kennis vinden waar je je bedrijf echt al een heel eind mee kunt opzetten als je een beetje door zet!

Lees mijn blogs of luister naar mijn podcast!

Heb je meer hulp nodig?

Wil je net een stapje verder dan alle gratis tips? Ik heb verschillende trajecten voor je klaar staan waarmee je aan de slag kan om van jouw bedrijf een succes te maken. Voor kleine voor iedereen betaalbare bedragen. Let’s do this!

 

Samen kom je verder!

Heb je een stok achter de deur nodig? Iemand die je helpt met de juiste keuzes maken? Of wil je je hele social media gebeuren uitbesteden? Neem vooral even contact met mij op en dan gaan we samen bekijken hoe we het kunnen gaan invullen aan de hand van je wensen en je budget.

Social media

Loop je vast met wat je moet posten? Geen strategie? Of levert het niets op? Laat mij mee kijken!

Brainstorm

Stagneert het met klanten en weet je niet waarom? Struggle je met een netwerk opbouwen? Laat mij helpen!

Website

Geen idee wat er op moet? Komen er amper mensen op je website? Laat mij je helpen!

Nieuwsbrief

Beginnen aan een nieuwsbrief maar weet je niet hoe? Struggle je met onderwerp? Laat me je helpen!