Wat is een virtuele assisent?

Home / Algemeen / Wat is een virtuele assisent?

Wat is een virtuele assistent?

Je hebt vast wel eens gehoord van een persoonlijke assistent maar misschien nog niet van de term virtuele assistent. Het komt eigenlijk vrijwel op het zelfde neer alleen dat de virtuele assistent (voornamelijk) virtueel werkt. Op afstand dus.

Een virtuele assistent is een zelfstandige ondernemer die je kan inhuren om je bedrijf te helpen groeien en jezelf te ontlasten. Ze werken inprincipe vanaf huis en je hoeft dus geen kantoor voor ze te regelen.

Meer rust en minder stress door een virtuele assistent

In de hippische wereld (en vaak ook in andere branches) is het ontzettend hard werken voor je geld. Het kost vaak een hoop tijd en sommige dingen bezorgen je meer frustratie en stress. Je bent ondernemer geworden om bijvoorbeeld mensen les te kunnen geven, maar al die dingen er die erbij komen kijken moeten ook allemaal ook nog gebeuren. En dat soort extra dingen waar je misschien niet zo goed in bent of gewoon weg geen tijd voor hebt kunnen je veel stress opleveren en vooral energie kosten.

Daar kun je dan precies een virtuele assistent voor inhuren. In mijn geval kan ik je helpen door de vragen van je klanten op te vangen via de e-mail of social kanalen, zo wordt jij niet voor elk wissewasje lastig gevallen terwijl je net staat les te geven of nog met 2 paarden in je handen staat. Of ik help je met het opmaken van die facturen, want die boekhouder helpt je wel met het algemene overzicht maar vaak zal je de facturen toch zelf moeten opmaken. Je agenda bij houden of inschrijvingen verwerken? Je social media of je website eindelijk eens structureel bijwerken? Ook dat kan ik allemaal uit handen nemen.

Elke virtuele assistent heeft een andere expertise dus kijk vooral goed rond naar wat je precies nodig hebt! Op welk vlak heb je de meeste ondersteuning nodig?

Voordelen van het inhuren van een virtuele assistent

  1. Jij krijgt meer rust en tijd voor andere dingen. Zo kun je meer geld verdienen of juist meer tijd aan je gezin besteden.
  2. De virtuele assistent is ook ondernemer, net als jij. De ideale sparringspartner dus wanneer je ergens op vast loopt. Ze kunnen makkelijker blinde vlekken zien en zitten vaak boordevol goede ideeen.
  3. Je hebt geen medewerker in dienst dus geen gedoe rondom HR, kantoorruimte, salaris, computers, telefoons en andere verantwoordelijkheden.
  4. Een virtuele assistent kan je helpen met meer structruur aan te brengen in je bedrijf.
  5. Je hoeft niet gelijk iemand voor 40 uur per week bezig te houden, je kunt zo’n iemand inhuren voor slechts bepaalde klussen.
  6. Zij houden zelf hun kennis op pijl op de vlakken waarop ze actief zijn. Alles veranderd aan de lopende band, jij hebt natuurlijk al je handen vol aan op de hoogte blijven van de wijzigingen in je eigen branche. Maar de rest veranderd ook!
Related Posts

Leave a Comment